Mere om bestilling

Sidste frist for bestilling på webshoppen til efterfølgende dag er kl. 02:00. Herefter modtages ordrer KUN pr. telefon.

K.C. Frugt hjælper jer gerne, hvis I har særlige ønsker til statistikker og ordreskabeloner, forslag til nye produkter eller sortimentet fra vores skrælleri. Ring til os på salgskontoret.

Når I bestiller afskårne blomster

Udbud og kvalitet på afskårne blomster varierer konstant, derfor leverer K. C. Frugt afskårne blomster efter dagsprisen på Blomstertorvet. Står der 0 i priser under Varebestilling / Blomster Afskårne kan vi desværre ikke oplyse prisen, fordi den justeres dagligt.

Telefonisk kontakt

Vores salgskonsulenter har telefonisk kontakt med kunder i åbningstiden fra mandag til torsdag fra kl. 04.00 - 15.00, fredag fra kl. 04.00 - 14.00 samt lørdag fra kl. 06.00 - 11.00. Telefonnummeret til kontoret er 36463420. Skulle du ringe udenfor åbningstiden, kan du afgive din ordre på telefonsvaren. Ligeledes kan du bruge webshoppen og afgive din ordre der.


Der tages forbehold for prisændringer, udsolgte varer og tastefejl. 

Ugens tilbud

08 januar 2020

JORDSKOK

Jordskokkens familie 
Jordskokken tilhører den botaniske slægt kurvblomstfamilien ligesom skorzonerod, artiskok, solsikke og mælkebøtte gør. Den spiselige del af jordskokken er de underjordiske stængelknolde der fungerer som lager- og formeringsorgan for planten. Planten er flerårig og den har intet imod frost og kulde, så længe den ikke tages op ad jorden. Ved at dyrke jordskokke-sorter med forskellige modningstidspunkter kan man levere danske jordskokker fra august frem til maj i det efterfølgende år.

Jordskoksorternes forskelligheder kommer til udtryk i forskellig plantehøjde samt knoldenes farve som kan være lysebrune, brune eller røde – formen kan variere fra ujævne til glatte, aflange og runde. Jordskokkens nære slægtsforhold til solsikken har en fordel med sig, og det er at jordskokken blomstrer – på de tidlige jordskokke-sorter blomstrer der store, flotte gule blomster som leder tankerne hen mod solsikken.

Manden bag den europæiske jordskok 
Planten har været dyrket i den østlige del af Nordamerika længe før europæerne ankom. I begyndelsen af 1600-tallet fandt den franske opdagelsesrejsende Samuel de Champlain dem dyrket ved Cape Cod, hvor indianerne havde dyrket dem i århundreder.  Knoldene blev bragt til Frankrig, hvor de hurtigt blev populære og herefter dyrket mange steder i Centraleuropa som fødevarer og foder til dyrene.  Jordskokken blev i løbet af 1800-tallet stort set udkonkurreret af kartoflen, der blev en fast bestanddel på spisebordet. I sidste del af det 20. århundrede blev jordskokken dog alligevel almindeligt kendt rundt omkring i Europa.
 

BESTIL HER



HUSK: BESTIL I GOD TID - Kontakt os på tel. +45 36 46 34 20



SØD, SUND OG GODT FOR TARMFLORAEN
____

Ud over et højt indhold af C- og K- vitamin indeholder jordskokken kulhydratet inulin, der samtidig også er plantens energikilde. 

Jordskokken lagrer sit sukkerstof som inulin og det betegnes derfor som ’sundt sukker’. Inulin nedbrydes ikke af fordøjelsesenzymerne i den menneskelige organisme, men fortsætter videre til tarmsystemet, hvor det nedbrydes af tyktarmen, og herigennem medvirker det til en sund tarmflora.

Med andre ord, så fordøjes inulinen først i tyktarmen, hvilket er sundt, fordi det så slet ikke påvirker blodsukkeret – og samtidig har det en gavnlig effekt på tarmfloraen.

Dejligt at vide, ikke? Så spis løs af jordskokkerne!

Når jordskokker tilberedes, er det i øvrigt inulinen i jordskokken der karamelliserer. Hvidløg og artiskokker er også fyldt med inulin og derfor kan den samme sødme fornemmes i alle tre grøntsager.


Følg med på vores Instagram-profil @kcfrugt.dk og se vores stories og opslag for nærmere information. 


TIPS OG TRICKS:
____

Jordskokken er en mangfoldig grøntsag som har et utal af muligheder i både form, smag, udseende og konsistens.

Som nævnt tidligere, indeholder jordskokken sundt sukker som træder frem ved tilberedning. Det betyder at jordskokken bliver en anelse sød, men med toner af artiskok og nødder.

De mange muligheder i jordskokken gør at du både kan confitere dem, bage dem, koge dem, stege dem, tørre dem og mange andre ting – bare husk på at jordskokken rigtig godt kan lide modspil fra syre og fedme, som for eksempel findes i syrnede mælkeprodukter.

God fornøjelse!